Minte De ce fac asta? Si in cat timp o fac?

19 martie 2019

Tre sa experimentez cu gasitul orei potrivite la care sa scriu, tre sa gasesc ritmul si perioada cea mai buna pt mintea/corpul meu pentru a scrie ceva de calitate nu doar jurnaliceste.

Stai ca mi am adus aminte: priming my brain: de ce fac asta? Si la ce mi ar putea folosi scrisul? 

(3 min sa vorbesc cu laptopul)

ok, I am done. Stiu de ce si pentru ce scriu. E ca si cum mi as baga la macerat carnea ca sa iasa frageda. E ca si cum mi as imbalsama creierul pt a scoate ce i mai bun din el.

Uite ca deja scriu frumos, cu metafore si comparatii.

Oare asta inseamna pt mine sa scriu frumos? Cu metafore si comparatii? Ce util e sa imi definesc ce inseamna pt mine sa scriu frumos.

Daca tot am hotarat ca vreau sa scriu frumos… poate ar fi util sa ma gandesc … am uitat :)) intre timp am vorbit cu Mimi despre prosoape. Cand imi fXt atentia, pana mi se recalibreaza creierul, dureaza… ia timp si efort. Friction costs.

D aia, daca tot vreau sa scriu/ citesc/ orice vreau sa imbunatatesc, e ok si util sa ma izolez: monoidealism. Multifucking tasking e un mit. Nu functioneaza.

Cum sa scriu ceva de calitate, cand stiu ca am 11 min si vorbesc cu Mimi intre timp?

Parkinson law: o activitate se va extinde astfel incat sa umple timpul pe care il ai disponibil pt completarea ei – sau timpul pe care il hotarasti tu ca ai nevoie.

Află idei pe care să le pui in practică ușor astfel încât să fii un pic mai bine decât ieri