MinteSuflet (Nu) fa lucrurile de dragul de a le face

10 mai 2019

Iar sunt obosita, iar m am trezit devreme. Am avut 2 zile saptamana asta cand m am simtit cu energia ok si activa. Asta e a 3 a zi cand doar supravietuiesc. Si acum cand scriu asta, ma gandesc daca in contextul saptamanilor si lunilor sunt ok. 

D aia am nevoie de follow up si optimize in viata mea! Sa vad, sa observ si sa reflect asupra tuturor activitatilor si a vietii mele in general.

Ieri am avut un moment frumos si de liniste cu Noah, la Promenada sus pe terasa. Cu junk food si lalaiala. Soare, intins pe banca, si pace in suflet. Liniste si zambete si bucurat de copilul meu de a dreptu’.

Cat de important este pt mine chiar sa slabesc? Pentru ca atat de mult am savurat junk ul de ieri. Si chiar ma gandeam la asta in real time, in timp ce mancam. Chiar e important pt mine sa slabesc acum?

Sau o fac pt ca asa mi am propus, pentru ca asta e modelul pe care l am invatat.

De exemplu, acum stiu ca ar tb sa ma izolez pt a putea face deep work. Da’ eu vreau sa imi organizez telefonul cu video urile pt sport.

Chiar vreau sa fac deep work? Sau vreau sa imi savurez viata?

Pt ca nu prea reusesc sa o fac. Atunci cand ma hotarasc si imi dau voie sa o lalaiesc, sau sa nu fiu intr un program rigid, am un sentiment de vinovatie in the background. 

Ma simt bine atunci cand in pofida faptului ca mi este greu, continui sa fac ceea ce mi am propus. da’ cat de mult sa continui? Sau dupa care punct? Sa nu intru in burn out sau sa fiu ridicola??

 

E atat de fina balanta asta intre sa traiesti.. cat sa te dezvolti, cand sa te opresti sa savurezi sa lasi lucrurile sa se integreze… sa se alinieze, sa se armonizeze…

Ma dor bratele, corpul, ma mobilizez greu dimineata. imbatranesc?

As vrea sa mai scriu, sa fie macar o pagina. vezi? Exact ce spuneam mai devreme. N am chef, da’ I push myself to do it. Sa o fac doar ca am spus ca o sa fac?

De dragul de a o face? 

Expresia asta are o conotatie nasoala parca, da’ parca asta e intreaga idee, sa faci lucrurile de dragul de a le face. Si totusi cu un scop. Si daca asta e scopul totusi: sa faci lucrurile de dragul de a le face?

Toata viata de altfel, cred. 

Ma intorc sa mai organizez chestii, da intai mai citesc putin (eu pushing myself, chiar daca nu am chef).

Află idei pe care să le pui in practică ușor astfel încât să fii un pic mai bine decât ieri