MinteTrup Burnout

4 februarie 2018

Sri Lanka. 4 zile.

Iubesc locul ăsta…în buza mării sau a oceanului (ce-o fi, tot nu știu…)

E dimineață și sunt chiaună.. am tras de mine prea mult, acum plătesc prețul… oboseala de pe drum, nedormită, post negru de 22 de ore și antrenament de cardio de intensitate mare chiar în primele zile de când am ajuns. Cât de tută să fiu să le fac pe toate odată atunci când schimb complet și mediul? Într-o țară și cultură complet străină?

Atat de obosita fiind… normal ca starea mea nu e una buna… nici proasta, da’ nici nu e ce trebuie atunci cand calatoresti sau explorezi. Sigur, entuziasmul faptului ca am ajuns intr un loc exotic mi a furnizat indeajuns de multa adrenalina sa vreau sa le fac pe toate… cu pretul unei stari neutre.. am fost ieri pe o plaja absolut superba, complet salbatica.. nimeni de jur imprejur. Exact genul meu de plaja. N am reusit sa fiu prezenta 100%. Prea obosita, eram in survival… cum sa ma bucur cand abia reuseam sa mi tin ochii deschisi…?

Nu doar ca am fost obosita… sistemul meu s a prabusit temporar. Am plans fara motiv vreo 2 ore, exact ca un copil mic incapabil sa adoarma. N am fost in stare sa fac sport deloc, nici macar nu m am putut concentra sa citesc.

Omu’ din greseli invata… Cand schimbi prea multe intr un sistem.. risti sa il dai peste cap.. sau oricum ii trebuie o perioada pana se adapteaza cu toate schimbarile astfel incat sa functioneze normal. Si mai ales cand calatoresti, timpul nu e de partea ta pentru daca stai doar 2 saptamani..

Cand totul se schimba oricum – clima, mancare, oameni – e intelept sa iti dozezi energia. Sau durerea. Sau efortul.

Sa poti sa faci asta iti trebuie un pic de cunoastere de sine, sa stii cand esti in sweet spot- locul acela in care esti in afara zonei de confort, da’ inca capabil sa gandesti si sa functionezi la capacitate de macar 75%.

Am treaba. Sa ma cunosc mai bine.

De ce oare n am venit in lumea asta cu un manual?

 

 

Află idei pe care să le pui in practică ușor astfel încât să fii un pic mai bine decât ieri