MinteSufletTrup Lupta sau relaxare?

16 mai 2019

M am intalnit ieri cu Diana la o cafea. Ce noutate! Toate sunt vechi de fapt (am mai iesit la nu stiu cate cafele chiar si cu Diana) si noua-s toate (n am mai iesit de ceva timp pur si simplu la o cafea, fara copii, fara ceva de lamurit, de luat sau de dat).

Inainte de toate, vreau sa remarc si in scris cat de ciudat este sa iesi la cafea doar de dragul de a iesi la cafea. Nu stiam ce sa fac cu mainile si cu atata liniste si tihna, in care doar sa povestim si sa radem. Fara grija de copii, targeturi sau crize de rezolvat. Cat de ciudat este acum sa ies doar la cafea si povesti. Doar de dragul de a face asta.

Pentru ca in ultimul timp mereu fac chestii pt ca trebuie sa le fac, si acest trebuie daca nu mai vine de la tata, mama, scoala sau barbat… ramane si vine de la mine. Si chiar nu mi face atat de bine dus la extrem.

In timp ce vorbeam cu Diana, am realizat ca stresul si lupta ramane, chiar daca copiii mei au crescut si nu mai am oboseala aia cronica de nedormit. Am realizat ca sunt in continuare stresata si ma lupt in continuare, de data asta cu kilogramele (care chiar sunt usor imaginate, arat super bine si mai fit decat am fost.. usor burtica, da’ in rest, chiar si dupa standardele mele, sunt perfecta. Si fac 42 anul asta). Sunt in continuare obosita cronica de data asta pe fondul sportului intens si fututul permanent in gura ca nu mananc cum trebuie (pentru ca mananc mai mereu mancare gatita, sanatoasa, free range, bio, grasimi si unturi, fructe si legume – femeie nebuna de a dreptu).

Imi dau seama si stiu ca mereu am fost restless si m am luptat. M am luptat cu tata, mai tarziu cu barbatii. Am fost in competitie cu mama si mai tarziu cu femeile din viata mea. M am luptat cu mine si cu oamenii mereu si in general. 

Si chiar cred ca daca nu m as lupta, n as avea rezultate. tre’ sa lupti pt ceea ce vrei, nu???

Si chiar imi imaginez ca trebuie sa existe si un alt mod de a avea rezultate, lucrurile nu sunt mereu doar albe sau negre…. 

Si chiar vreau sa schimb asta la mine, nu mai vreau lupta, vreau liniste si usurinta, chiar daca trag de fiare sau imping in brate cand stau in cap, chiar daca e diferenta de generatie intre mine si Jesse acum si mai tarziu cu Noah. Chiar daca oamenii pricep exact atat cat pot ei sa inteleaga sau sa vada. Chiar daca sunt diametral opusa de Richard si nu vedem viata la fel.

Chiar vreau easiness si relaxare. 

Cum sa fac sa am un control relaxat asupra a tot ceea ce inseamna viata mea? obiective, dorinte, kilograme, conturi in banca, case, bani cash, copii, barbat, vacante, experiente, cursuri, drone, aparate foto…?

Oh Doamne cum am putut sa spun vreodata ca nu stiu ce sa fac…? Sunt atatea lucruri pe care vreau sa le fac in viata asta.

Află idei pe care să le pui in practică ușor astfel încât să fii un pic mai bine decât ieri