xxxx Cea mai buna prietena: cartea

18 martie 2019

Citesc cartea Personal MBA. Are 400 de pagini, dar am devorat-o in aproape 10 zile. (o modalitate buna de a masura cate carti citesc, sau mai bine spus de a imbunatati nr cartilor pe care le citesc: 40-50 pag pe zi, depinde cat de mare e pagina)

Imi schimba viata pe bune. Cat de usor imi este acum sa iau o decizie. Fara conflicte. L am prins pe C cu minciuna flagrant, in contextul in care incercam (fara succes) sa vad echipa din noi. Vreau un partener. Vreau o relatie. Vreau un partener pe masura mea: puternic, organizat, ambitios. 

Acu’ ca l am prins cu minciuna, vad pattern uri, cum e el construit, cum se pozitioneaza fata de viata, fata de mine. Sigur, e perceptia mea, poate nu e neaparat cum e el… da’totusi ma pricep destul de bine sa vad realitatea obiectiv…

Ma gandesc la costurile de oportunitati, adica la ceea ce as putea face cu timpul si resursele mele. Si mi e usor sa vad ca este o investitie proasta. Chiar si luand in calcul partile bune, ce face el si ce aduce in tot sistemul meu/al nostru. 

La fel, vad si costul de oportunitate: sa gandesc chestii care nu ma sustin. Pot sa gandesc orice. Ce altceva as putea gandi care mi ar aduce ceea ce vreau?

Ma intorc la tine iar si iar, carte inteleapta…!!!… 

Află idei pe care să le pui in practică ușor astfel încât să fii un pic mai bine decât ieri