xxxx Tie cine iti dicteaza?

20 martie 2019

Azi nu sunt sub presiune de 11 min, ci am 20 sa scriu.

Citesc acum despre fast reading, si cumva sunt la celalalt capat …adica scriitorul acum. Dimineata eram cititorul care facea eforturi sa inteleaga modul de gandire al scriitorului si asta foarte rapid, cautand cuvinte cheie sau fraze sau grupuri de ganduri.

Imi imaginez ca daca m ar citi cineva… nu prea are sens ceea ce scriu… cel putin de la o zi la alta..sunt fragmente din gandirea mea, din modul meu de a imi structura cadrul mental, de felul in care aleg sa folosesc ceea ce este in creierul meu. 

Si stiu ca nu am cum sa fiu obiectiva cu privire la mine, dar chiar si eu ma vad un pic haotica. Poate chiar mai mult. 

Observ cum ma ascult vorbind ceea ce scriu, de fapt imi ascult o voce care imi dicteaza.. vocea are multe de spus, cea care scrie dupa dictare e inceata.. (nu eu, vocea)… si ce ma amuz sa observ voci… (asta e alta entitate/persoana care se amuza :)) 

Observ cum mintea mea o ia pe campii (wandering) in timp ce scriu/ascult vocea care imi dicteaza. 

Am nevoie sa ma organizez, sa fiu si mai eficienta.. sa postez deja cate ceva pe blog , sa testez, sa pun in miscare ciclul de imbunatatire – iteration cycle: un model de a lansa ceva fara a avea toate specificatiile de la inceput, astea adaugandu se pe masura ce apar noi cerinte. Testez cu ceea ce am, vad de ce altceva mai am nevoie, fac upgrade, lansez din nou, testez.

Adicatelea, cand scriu si ce anume scriu: de ce scriu? Si la ce mi ar folosi scrisul? (cat de misto e cartea fast reading, pentru ca principiile si anumite tehnici ma ajuta in mod clar in alte parti, in alte domenii).

Iaca ta ma verificand timerul, mai am 6 min si eu cam am terminat cu scrisul.

Si gandindu ma la content… poate ca nu face sens ceea ce am scris, important este acum sa imi fac obiceiul de a scrie. orice.

Cand stiu ca am deja acest obicei? Si nu e musai sa raspund constient la aceasta intrebare, am incredere in inconstientul meu ca imi va aduce informatia corecta in constient. (la fel ca si travelingul: Azi am renuntat last minute sa plecam in grecia de Paste, in conditiile in care obiectivul este: inteligenta financiar. Acum in proces: economisesc versus cheltuiesc tot ceea ce am).

gata, plec cu drona. 

(photo: Andreea Sirbu)

Află idei pe care să le pui in practică ușor astfel încât să fii un pic mai bine decât ieri